Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا، چند سالی است موضوع فروش نوزادان مجددا در صحبت‌های جامعه گرم شده است. پدیده‌ای که می‌توان گفت همیشه وجود داشته و نوظهور نیست؛ اما شنیدن خبر "فروش نوزاد به قیمت 50 هزارتومان!" هنوز برای ما آدم‌ها دردناک و اسفناک است.

اکثر نوزادان به فروش رسیده متعلق به مادران معتادی هستند که برای فراهم کردن پول مواد آگهی فروش کودک خود را به دیوارهای شهر می چسبانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطمه دانشور – فعال حوزه کودکان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا، در خصوص فروش نوزادن، گفت: «فروش نوزادان به علت اقدامات و بخش نامه‌های ابلاغ شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تا حد قابل توجه‌ای کنترل شده است.»

وی در ادامه بیان کرد: «فعالان اجتماعی فعالیت خاصی در این خصوص انجام نداده‌اند، چون همگی منتظر لایحه "حمایت از کودکان" هستند. این لایحه در مجلس معطل مانده و هنوز هم نمی دانیم تا چه زمانی این بلاتکلیفی ادامه دار است.»

دانشور با بیان این مطلب که امید است با صدور لایحه "حمایت از کودکان" و تصویب آن در مجلس، بتوان مانعی در برابر فروش نوزادان شد، تصریح کرد: «بی گمان در حوزه کودکان با ضعف قوانین مواجه هستیم. عمدتا مادران معتاد، نوزادان خود را به فروش می‌رسانند. قوانین موجود به صورت کاملا شفاف و صریح، مادران معتاد را از نگه‌داری نوزاد منع نکرده‌اند.»

به گفته این فعال حوزه کودکان، آمار فروش نوزادان مربوط به اکثر قریب به اتفاق مادران معتاد و کارتن خواب است.

همچنین دانشور با اشاره به بحث فروش دختران در ازای شیر بها، گفت: «فروش دختران در ازای شیر بها بسیار رایج است. ممکن است والدین دچار فقر مالی باشند و در ازای گرفتن شیر بها، دختر خود را در سنین پایین مجبور به ازدواج کنند.»

این فعال حوزه کودکان در پایان افزود: «در خصوص ازدواج کودکان با مشکلات قانونی بسیاری روبرو هستیم. تاکنون نتواسته‌ایم سن ازدواج را افزایش دهیم. سن پایین ازدواج دختران زیر 13 سال مشروط به گرفتن حکم قاضی است؛ یعنی کودک زیر 13 می‌تواند ازدواج کند که باز هم امکان ازدواج فراهم است. فعالان اجتماعی به دنبال این هستند که موضوع ازدواج زیر 13 سال را به صورت کامل از قانون حذف کنند. در خصوص ازدواج کودکان منع صد در صدی در قانون نداریم بلکه مشروط به صدور حکم رشد از جانب قاضی است که در آن هنگام والدین می‌توانند کودک را مجبور به ازدواج کنند؛ برای مثال در سن 7 سالگی هم ازدواج کودک را  داشته‌ایم که این موضوع به هیچ وجه اخلاقی و صحیح نیست.»

 

خبرنگار: ملیکا هاشمی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: شیر فقر کارتن خواب کودکان معتاد برنا دختران فاطمه دانشور خبرگزارری برنا فعال اجتماعی لایحه حمایت از کودکان گروه اجتماعی ازدواج کودکان شیربها فعال اجتماعی حوزه کودکان گروه اجتماعی خبرگزاری برنا فروش نوزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۴۴۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازارچه خیریه سازمان ملل به نفع کودکان جهان برگزار شد

بازارچه خیریه سازمان ملل که ابتکاری از سوی آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و همسر او است، امسال نیز عصر سه شنبه به وقت محلی با همت همسران سفرا و دیپلمات های مختلف برگزار شد تا عواید حاصل از آن صرف امور کودکان در جهان شود.

این بازارچه هر سال در دو بخش صنایع دستی و غذاهای هر کشور ارائه می شود و کشورها با ارائه فرهنگ و هنر مردم کشور خود به جهان، عواید حاصل از فروش را به سازمان ملل ارائه می کنند که امسال صرف امور کودکان می شود.

نمایندگی های کشورهای مختلف جهان در سازمان ملل به همراه خانواده های خود هم بعنوان برگزار کننده و هم بازدید کننده و خریدار در غرفه کشورهای مختلف حضور می یابند که فضایی صمیمانه فارغ از هیاهوی سیاست در گوشه ای از سازمان ملل موج می زند.

جمهوری اسلامی ایران نیز همچون هر سال به همت نمایندگی ایران در سازمان ملل و با حضور فعال این نمایندگی و همسران دیپلمات‌های ایرانی، مشارکت چشمگیری داشت و صنایع دستی و انواع غذاهای ایرانی مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفت.

مراسم امسال با اجرای موسیقی زنده و برگزاری مسابقه ای همراه بود که برای مشارکت در این مسابقه، هر یک از افراد یک تا چند بلیت خریداری می کردند که عواید فروش آن نیز صرف امور خیریه می شود.

گرچه عواید حاصل از فروش بازارچه خیریه امسال سازمان ملل قرار است صرف امور کودکان در جهان شود اما به نظر می رسد کودکان جهان از جمله غزه بیش از هر موضوعی به اراده جدی و درایت سیاستمدارانی نیاز دارند که به جنگ ها و بحران ها خاتمه دهند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • مشکلات رفتاری کودکان ۳ تا ۵ ساله را چگونه بر طرف کنیم؟
  • دلیل اصلی پرخاشگری در کودکان چیست؟
  • هم مادران و همسران ارزشمند و هم نقش آفرینی در اجتماع | منزوی‌ کردن زنان را به هیج‌وجه قبول نداریم | ویدئو
  • بازارچه خیریه سازمان ملل به نفع کودکان جهان برگزار شد
  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • یک آموزگار هدایای روز معلم را به کودکان سرطانی اهدا کرد
  • فعالیت۷۰ مهد قرآنی در مساجد آذربایجان غربی با هدف حمایت از مادران
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه